„Смисълът на брака e да бъдеш до другия, дори когато той е слаб“

plovdiv-semeistvo-brak-roditeli-dete-bebe
04 окт. 2017

Разкажете за връзката си – какво се случи с вас през годните?

Нели: „Видях Иван да кара колело веднъж като се прибирах от училище и ми направи голямо впечатление, размахвайки самурайски меч. Реших да му поискам приятелство във Facebook и не след дълго той ми писа. Така се и запознахме. Месец по-късно съвсем случайно се засякохме на морето и оттогава сме двойка. 5 години бяхме заедно преди да се оженим. С времето осъзнахме, че не прекараните години заедно определят до колко ти познаваш човека до теб, а това до колко ти искаш да разкриеш сърцето си пред другия. Това се оказа и най-трудната част. Все още работим над нея – да приемеш отсрещния с всичките му недостатъци и да продължиш да го обичаш.

След като връзката ни бе благословена с брака, всичко се промени – сякаш всичко си дойде на мястото. Всичките трудности, през които минаваме се оказват най-ценните уроци. И всеки следващ спор е по-лесен и лек за разрешаване. Осъзнахме, че не е важно ти да си прав на всяка цена и ти да си победителят, защото смисълът на брака не е да воюваш с отрещния, а да бъдеш до него дори, когато той е слаб.

И от всичко най-прекрасно се оказа нашата дъщеря – най-великото нещо в любовта между двама души.“

Смисълът на брака не е да воюваш с отрещния, а да бъдеш до него дори, когато той е слаб.

- #

Иван: „Имаме 7 години разлика и когато се запознахме ми направи впечатление, че Нели не беше като повечето от връсниците си. Имахме сходни интереси, а и за мен беше възпитана и много отговорна за възраста си.

Тя беше човекът, който намери начин да ми покаже, че бракът не е подпис върху лист и всеки притежава 50% от материалните облаги, а че той е завет между двама души и всеки трябва да дава 100% от себе си, да е честен и открит с половинката си – че човек трябва да говори за проблемите и слабостите си, а не да се съдим един другиго. Тогава има развитие, разбирателство и щастие, а именно това е бракът.

Всеки е чувал ,че в брака няма „ти и аз“, a „ние“. Съвсем скоро разбрах наистина тези думи, защото при спор всеки взема страна и държи на нея. Колкото по-сериозен е конфликтът, това води до все повече „ти и аз“, отколкото до „ние“. Решението, което видях в тази ситуация е, че винаги единият трябва да е по-склонен да отстъпи, дори да е правият. И правилният подход е да го направи безкористно, а когато другият разбере грешката си, да го приеме с отворени обятия, а не с упрек. Така връзката ни се заздравява, а животът заедно става все по-лесен. Идването на Ема в нашия живот е още едно благословение.“

В брака няма ти и аз, a ние.

- #

Още истории като тази може да прочетете ТУК:

„Aко човек иска да се изгради като личност, трябва да се смири и да има търпение към себе си и околните“

„Истината е, че хората сме еднакви – уникални ни правят вдъхновението и призванието“

„Тогава се замислих доста сериозно какво искам да правя с живота си“

Коментари

коментара


Георги Вангелов

За мен фотографията изразява начинът, по който виждаш всичко около теб, изразява чувства и разказва истории, имаш възможност да се докоснеш до нечий живот. Това е неповторимо и безценно чувство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *