„Искам да накарам хората да се влюбят в Пловдив“ / Free Plovdiv Tour

free-plovdiv-tour-guide-istoria
24 окт. 2017

„Станах гид във Free Plovdiv Tour в момент, в който имах нужда от промяна и кауза, и определено ги намерих. Целта ми, когато водя тур, винаги е била да покажа на туристите положителните ни страни – колко сме гостоприемни, дружелюбни, колко ни е хубава кухнята, как всичко е зелено. Искам да ги накарам да се влюбят в Пловдив.

Помня, че на първия ми тур, водих групата си в Капана. Обясних как това е мястото в Пловдив, в което трябва да се изгубиш. Но толкова бях притеснена, че наистина се изгубихме. Така направихме една 10-минутна разходка и казвах на туристите, че просто вървим, за да могат по-добре да го разгледат. Сега продължавам да разказвам тази история по време на туровете си.“

Разкажи ни забавна случка от детството ти?

„Когато бях 7-8-годишна ми купиха първия мобилен телефон. Тогава моите родители не ми позволяваха да ходя сама до центъра в Пловдив, макар и да живеехме близо.

Все пак един ден реших да наруша тази забрана и заедно с моя приятелка отидохме до Макдоналдс. Беше много вълнуващо – чувствахме се много готини и модерни, бяхме щастливи.

И така поръчахме си меню и хапнахме. В последствие си изхвърлихме боклуците и се прибрахме вкъщи. Оказа се обаче, че телефонът ми го няма. Изпаднах в истински ужас. Току-що ми бяха купили телефон, а аз си позволих да го изгубя.

Няма да забравя как тичах обратно до Макдоналдс. Стигайки до там, започнах да звъня от друг телефон с надеждата, че ще чуя моя. Представете си дете втори клас, което крещи: „Тихо, всички! Загубих си телефона!“. И в този момент телефонът ми се чу от една кофа. Бях го изхвърлила заедно с боклуците от таблата ми. Най-накрая изрових телефона си. Имах 10 пропуснати обаждания от мама, което никога не е на добре.“


Тази история е в партньорство с Free Plovdiv Tour и целта й е да покаже лицата зад проекта. 

Повече за Free Plovdiv Tour научете на freeplovdivtour.com или във Facebook.

Коментари

коментара


Ирина Мирчева

Обичам да пиша и да изразявам себе си чрез думи. Вълнуват ме хората и техните преживявания. Вдъхновявам се най-често от съкровените истории и хубавите филми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *