Нашата история

humans-of-plovdiv-ekip

Здравей! Казвам се Илина и съвсем накратко ще ти разкажа как на 7 Май 2014 година се роди проектът Humans of Plovdiv. <3

Беше създаден спонтанно, както повечето хубави неща в живота. 🙂 Но тази спонтанност за мен се превърна в постоянна страст, която ме движеше през първата година и половина. Тогава дойде моментът, в който около този така чудесен проект трябваше да се сформира екип. И така от one-man-show (или по-скоро one-woman-show) станахме трима, след това петима, а днес – три години по-късно, екипът продължава да расте.

Обичаме да разказваме истории, да снимаме и да общуваме с хора – трите неща, които може би най-добре описват проекта и хората, замесени в него. 🙂

Запознай се с всички заподозрени по-долу!

Нашият екип

Ние сме Humans of Plovdiv. Лицата зад историите.


Илина Чипилска

Основател, фотограф и автор

Преди 3 години създадох Humans of Plovdiv и оттогава блогът е голямата ми страст, заедно с пеенето и пътешествията, за които ми остава все по-малко време. 🙁

Георги Вангелов

Фотограф и автор

Намирам нещо специално във фотографията, начин да се докосна до живота на хората и да пресъздам видяното през моя поглед. Чувството е незаменимо!

Кристина Славова

Автор и фотограф

Гледам с любопитство на странните чудаци по улицата, но рядко намирам повод да ги заговоря. Сега Humans of Plovdiv е моят повод. Проектът обединява някои мои страсти - писането на истории, фотографията и общуването със случайни непознати.

Надежда Калоферова

Автор

За мен Humans of Plovdiv е предизвикателство, стъпка към света извън зоната ми на комфорт, начин да изучавам отблизо хората и причина да заговарям непознати на улицата. Вярвам, че всеки носи в себе си силна и въздействаща история, която си струва да бъде написана. Има нещо очарователно и вдъхновяващо в това да надникнеш в душата на другия и да чуеш какво има да каже. Извън блога се интересувам от литература и психология, а в свободното си време чета.

Богдана Христова

Редактор

За мен Humans of Plovdiv е прозорец към нечия душа. Обичам хората и пъстротата на техните истории. Обичам да чета, да пея, да пътувам.

Ирина Мирчева

Автор и PR

Обичам да пиша и да изразявам себе си чрез думи. Вълнуват ме хората и техните преживявания. Вдъхновявам се най-често от съкровените истории и хубавите филми.

Елиса Пеева

Фотограф и автор

Пътувам, снимам, изучавам чужди култури и мечтая. Всичко друго казано за мен би било излишно.

Илия Илиев

Автор

Илия. Хюман от Пловдив. Запален съм по история. Мечтател и изследовател на малката, средна и голяма градска култура.

Михаил Бачуров

Видеограф

Откакто се занимавам с видеография, животът ме среща с най-различни и интересни хора, и предизвикателства - срещи, които не биха се случили при други обстоятелства. Може би това е една от най-значимите причини да искам да се развивам в тази област.

Павлина Георгиева

Фотограф и автор

Времето, прекарано в правене на снимки и пътешествия по света е най-ценно за мен. То е моето бягство от монотоността, в него намирам вдъхновение и хармония.

Михаил Янев

Стрийт фотограф

За мен снимките са просто хоби. Яд ме е, когато апаратът не е с мен и изпусна интересен момент, който бих могъл да заснема.

Виктория Костова

Автор

Имам афинитет към литературата и психологията като приложни „науки``, затова силно ме вълнува възможността да комуникирам с непознати и да се опитвам да разгадавам къде са корените на това, което ми споделят. Обoжавам непринудената естетика, с която хората извършват несъзнателни действия, без да обръщат внимание на това, че някой ги забелязва.

Румен Иванов

Стажант

Обичам новите предизвикателства, защото те изкарват креативността ми и ме карат да мисля на други обороти. Обичам и да съм сред хората. Вярвам, че в Humans of Plovdiv ще намеря и от двете по малко.

Читателите за нас

 • Чета Humans of Plovdiv от самото му създаване. Смял съм се, насълзявал съм се и съм се замислял върху десетките истории на хора заснети от Илина. Всяка история за мен е емоционално пътешествие на индивида, свързана по някакъв начин с красивия град Пловдив.

  Милен Гелишев
  Милен Гелишев
  ALL WE NEED IS PLOVEDIV
 • Нещото, което ме заинтригува отваряйки Humans of Plovdiv за първи път е, че това е платформа за интересните, но и малко познати лица на Пловдив.

  Таня Лазарова
  Таня Лазарова
  ЖУРНАЛИСТ, БНР ПЛОВДИВ
 • Humans of Plovdiv е мястото, на което може да срещнеш интересните хора на Пловдив. Обичам да чета техните вдъхновяващи истории.

  Георги Ангелов
  Георги Ангелов
  GOGO.BG & MASTERCHEF БЪЛГАРИЯ

Медийни партньори • garigov

Разкажете ни вашата история или просто се свържете с нас и ние ще го направим!