„Най-вероятно е нямало да се появя на бял свят“

plovdiv-semeistvo-abrt-sluchainost-dete-neplanirana-bremennost
09 Ное. 2016

„Не съм планирано детe. Баща ми е израстнал в дом и време, в което представата за перфектно семейство е била „двама родители – едно дете“, а в моето семейство вече е имало едно дете – по-голямото ми братче.

След него мама е имала множество аборти – кои спонтанни, кои предизвикани. Аз съм била едно от тези дечица, които най-вероятно е нямало да се появят на бял свят, но се е случило чудо – организмът на мама не ме е изхвърлил и не са ме абортирали доброволно. Как съм се появила на този свят и аз не знам, но съм тук.

Когато родителите ми споделиха с мен какво се е случвало, колко неродени братчета и сестричета имам и колко много съжаляват за това, което са направили, аз плаках много. Най-вече защото осъзнах, че мечтата ми да имам по-малка сестричка е била реалност и тогава ми стана много тъжно, че на нея не й е бил даден шанс да изживее живота си, дори и като случайност каквато съм аз.

Днес още страдам за неродените си братчета и сестричета. Всеки път когато се опитвам да си ги представя се натъжавам – какви ли щяха да бъдат, с какви коси, очи, усмивки. Не обвинявам родителите си, защото не са осъзнавали какво правят. Простила съм им и ги обичам безкрайно. Усещам и тяхната любов към мен. Но това, че знам истината ме кара да осъзнавам все повече, че аз не съм случайност. Жива съм – няма как да съм случайност. Дори родителите ми да не са ме планирали, някой друг ме е планирал и ми е дал този подарък – Животът. Смятам да го живея с благодарност всеки божи ден.

Осъзнавам също така, че тази история не е само моята история. Има толкова много деца като мен – едни прекрасни случайности, които въпреки всичко дишат и издишат всеки ден. Има и толкова много родители, които са избирали да не дадат шанс за живот на децата си. Не съдя. Знам, че в живота нищо не е просто черно и бяло, знам че има всякакви обстоятелства, страхове и натиск. Просто казвам семплата истина – животът е подарък и той никога, ама никога не е случайност! Благодаря ви, мамо и татко, че сте ми дали шанс!“

Коментари

коментара


Илина Чипилска

Преди 3 години създадох Humans of Plovdiv и оттогава блогът е голямата ми страст, заедно с пеенето и пътешествията, за които за жалост ми остава все по-малко време. :(

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *