„Докторите казваха, че Сами няма да се роди жива, но тя оцеля. Сега отново се борим за живота й!“

samuela-kurian-kauza-bolest-spina-bifida
18 май 2017

Семейство Куриян разказват за дъщеричката си Сами, която е на 8 години, с диагнози Спина бифида, хидроцефалия, долна вяла параплегия, сколиоза и др. Прочетете тяхната история.


„Знаехме за болестта на Самуела още преди раждането й. Бяхме толкова щастливи, че се роди жива, защото докторите ни казваха, че може да не оцелее. Това, през което преминаваме сега – необходимостта от операция, е най-голямата ни предизвикателство като семейство. Преминаваме трудно, но не се отказваме. През годините сме научили, че семейството е най-силно, когато е единно.

Да имаме Сами и по-малката й сестричка е най-голямата ни радост – те ни помагат да оценяваме малките неща в живота и да не пропускаме специалните моменти с тях. Сами ни учи как се показва любов. Най-милият момент от деня е когато сутрин тя каже на някой от нас: „Ела да те гушна!“.

Сами ни учи как се показва любов.

- #

Ето и посланието на семейство Куриян:

ПРИЗИВ!

Здравейте приятели и добри хора! Ние, семейството на Сами се обръщаме към Вас с молба за помощ и съдействие. Дъщеря ни Самуела е на 8 години, с диагнози Спина бифида, хидроцефалия, долна вяла параплегия, сколиоза и др. От раждането си до сега е претърпяла 4 тежки операции. В края на 2016 година след проведени скенер и преглед в Пирогов се установи, че изкривяването на гръбначния стълб е достигнало 100 градуса, и продължава да се увеличава.

Трябва спешно да и се поставят импланти, които обаче са на стойност 93 600 лева. Обърнахме се към Център Фонд за лечение на деца, случая ни беше разгледан и бяхме одобрени. Нещата обаче не свършват до тук. Операцията може да се извърши само в болница Токуда в София, но те нямат сключен договор за обществена поръчка за това медицинско изделие необходимо на Сами.

Това се оказа голяма пречка за Фонда и Министерство на здравеопазването, които отказват да преведат сумата за операцията. През последните месеци направихме невъзможното за да постигнем разбирателство с Център Фонд за лечение на деца и Министерство на Здравеопазването за лечението на Сами.

През последните дни случая ни беше широко отразен от всички водещи медии (телевизии, радио и вестници). Въпреки това все още нямаме положителен резултат. Времето минава, а Сами не може повече да чака. Ако изкривяването продължи ще се притиснат важни органи, ако това е белият й дроб ще се затрудни дишането, може да се появят и други усложнения, а колкото повече расте, корекцията става много по сложна и тежка за дъщеря ни.

Понеже времето не работи в полза на Сами, се ОБРЪЩАМЕ КЪМ ВАС за ПОМОЩ!

Молим Ви, да заемете мястото на властимащите, да вземете нещата във Ваши ръце и да ни ПОМОГНЕТЕ да съберем сумата от 93 600лв за да се поръчат така нужните импланти за дъщеря ни САМУЕЛА и операцията да се осъществи в най-кратки срокове в България!

С нас се свързаха добри хора юристи, които търсят начин каква отговорност да се потърси от държавата за вредите, които нанесоха като не изпълниха задължението си да осигурят средствата за лечение на дъщеря ни въпреки, че бяхме одобрени за тях. Убедени сме, че освен, че бе нарушен закона, от Фонда нарушиха и собствения си правилник, като умишлено забавиха операцията с 4 месеца и единствения потърпевш остана Сами.

Ако междувременно се постигне договорка между Фонда и болница Токуда и парите бъдат отпуснати преди ние да сме заплатили имплантите, събраните средства ще бъдат върнати на дарителите, ако те желаят това, или пренасочени към други деца, изпаднали в същото несправедливо положение като Самуела.

Може да ни подкрепите като направите дарение по следните начини:

Банкова сметка:

УниKредит Булбанк / IBAN: BG68UNCR70001522945891
BIC (SWIFT) код: UNCRBGSF
Титуляр: Емануил Христов Куриян (баща на Самуела)

Paypal account: emo_k_2000@yahoo.com


samuela-kurian-spina-bifida-kauza-bolest-operacia


samuela-kurian-kauza-bolest-spina-bifida

Коментари

коментара


Илина Чипилска

Преди 3 години създадох Humans of Plovdiv и оттогава блогът е голямата ми страст, заедно с пеенето и пътешествията, за които за жалост ми остава все по-малко време. :(

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *