„На 16 години разбрах точно с какво искам да се занимавам и последвах мечтата си“: Петьо Петков, Drone Up Film Festival

petio-petkov-droneup-festival-plovdiv
23 авг. 2017

„Роден съм в Пловдив. Майка ми е актриса и дълги години пътуваше из чужбина. В един момент се омъжи в Дания и на 13 години заживях там.

Бях на 16 когато разбрах точно с какво искам да се занимавам – организация на събития. Всичко започна в гимназията, когато с мои приятели организирахме благотворителен концерт. Имахме нулев бюджет и нулева представа как се правят концерти. Но точно тогава усетих своя призив!

След това учих „Бизнес“, а в последствие се насочих точно към мечтата си. Работих в музикални клубове. В университета продължих да се развивам в тази сфера и натрупах доста опит.

Обичам хаоса и да слагам ред в него. Може да се каже, че той ме мотивира. Затова харесвам организацията на събития. Има толкова много елементи, които чакат да бъдат подредени във формат. Като бизнес не мога да кажа, че е нещо от което се забогатява, но ми харесва да градя нещо от нулата.“


Разкажи ни повече за DroneUp International Film Festival.

„Фестивалът е за филми, снимани с дрон от цял свят. Идеята беше да съберем филмите, формиращи един абсолютно нов жанр, и да ги покажем на пловдивската публика. Целта ни е да направим фестивал, достъпен за всички.

Присъствал съм на подобни фестивали, където всички бяхме затворени в кино салон, достъпен само за някакъв определен елит от филмовата индустрия. Аз исках да направя точно обратното – да организирам събитие, в което всички заедно да се насладим на красотата на света.

Фестивалът ще се проведе на 25, 26 и 27 август. Вечерните прожекции ще са на Римския стадион. Стартираме в петък от 19:30 часа. Дневната програма ще бъде в Мол Пловдив. Тя започва от 10 часа и продължава до 17 часа. Ще има различни уоркшопове – работилници за малки деца, уроци как се управлява дрон, как да се сглоби самолет. Поставили сме си за цел да направим фестивала по-интерактивен и хората не просто да гледат хубави филми, а да минат през целия процес на заснемането им.

Имаме участници от 34 държави, което за млад фестивал като нашия е доста сериозно число. Бяхме получили близо 80 филма, от които Международно жури номинира финалистите, които ще видим на фестивала. Филмите са подредени в 6 категории: „Природа“, „Градове“, „Екстремно и диво“, „Пътуване“, „Разказ и история“ „България“. От всяка категория ще излъчим по един победител.

Посетителите на фестивала ще имат възможност да гледат кадри директно към небето на специално изграден екран дълъг 13 метра. Екранът ще бъде на Главната и каним всички на едно различно преживяване.“

Фестивалът е с вход свободен.

Повече за събитието научeте ТУК:


Прочетете още истории като тази:

„Да гледаш как любим човек гасне определено те разтърсва и те кара да се замислиш къде се намираш в живота“

„Детето в мен вече е отработило страховете си“

„Любовта намира пътя дори когато ние не го търсим“

Коментари

коментара


Ирина Мирчева

Обичам да пиша и да изразявам себе си чрез думи. Вълнуват ме хората и техните преживявания. Вдъхновявам се най-често от съкровените истории и хубавите филми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *