„Общуването с родителите ми ми показа, че винаги можеш да намериш общ език с някого“

„Общуването с родителите ми ми показа, че винаги можеш да намериш общ език с някого“
04 сеп. 2017

„Преди няколко години за първи път обръснах главата си отзад. Oттогава баща ми ме подстригва и „рисува“ разни неща по главата ми – той много харесва тази прическа.

От малка с нашите общуваме в определени „рамки“. И те, и аз искаме преди всичко аз да се развивам и да допринасям за самостоятелността си. Просто имаме различни разбирания как ще се случи това. Последните години се опитваме да подобрим начина, по който общуваме. В началото родителите ми бяха против аз да уча в София, а на 18-тия ми рожден ден ми подариха комплект с „принадлежности“ за престоя ми в квартирата в столицата.

Общуването с родителите ми ми показа, че винаги можеш да намериш общ език с някого, стига да отстояваш позицията си. Неведнъж съм срещала предизвикателства в комуникацията с хората. Аз съм човек, който обича яснотата във взаимоотношенията и винаги искам да знам намеренията на другия човек – така според мен общуването върви по-гладко. Понякога обаче нерешителността взима превес, но пък внася разнообразие и любопитство – чудиш се дали наистина в това общуване някога ще има хармония. А при всяка малка стъпка напредъкът замайва съзнанието ти, чувството за победа се утроява и ти носи огромно удовлетворение.“


Още истории като тази може да прочетете ТУК:

„От пет години съм самотна майка. Отдадена съм на дъщеря си и с нея правим всичко заедно“

„Двете най-добри неща, които могат да се случат на млад човек са да му разбият сърцето и да фалира рано през живота си“

„Най-ярките спомени в детството ми са свързани с раздели – баща ми замина, когато бях на една годинка“

Коментари

коментара


Виктория Костова

Имам афинитет към литературата и психологията като приложни „науки", затова силно ме вълнува възможността да комуникирам с непознати и да се опитвам да разгадавам къде са корените на това, което ми споделят. Обoжавам непринудената естетика, с която хората извършват несъзнателни действия, без да обръщат внимание на това, че някой ги забелязва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *