„Бях наркозависим, а сега помагам на ученици да се справят със същото“

narkotici-tineidjari-viara-v-bog-zavisimost-uchilishte
11 Ное. 2017

„Имах трудно детство, свързано с наркотици. Загубих много приятели! На 16 изпуших първата цигара с марихуана, после започнах с хапчета, амфетамини, пушене на хероин. До 20 бях свършен! Нямах мечти, нямах цели, нямах посока. Живеех в тихо отчаяние.

Тогава открих вярата в Бог. Това ме промени изцяло. Осъзнах, че не наркотиците са били проблемът ми, а по-скоро разбирането ми кой съм и какво представлява животът. Сега помагам на децата по училищата, защото на мен също ми беше помогнато, беше ми подарен нов живот. Просто връщам това, което ми бе дадено.

Последните 7 години говоря пред тинейджъри в училищата за нещата от живота. Темите са най-различни. Говорим за наркотиците и зависимостите, за взаимоотношенията, за интимността и брака, за смисъла на живота, за целите и мечтите. Уча ги, че животът е да се живее пълноценно и смислено и че те са ценни такива, каквито са.


Още истории като тази може да прочетете ТУК:

Да си горделив и арогантен е глупаво. Спри. Ще си спестиш време и ще запазиш много приятелства.“ 

„Бях на 5 години, когато разбрах, че искам да стана екскурзовод“/ Free Plovdiv Tour

„Месец по-късно вилата ми изгоря в пожар. Сега живея в колата си.“

Коментари

коментара


Илина Чипилска

Преди 3 години създадох Humans of Plovdiv и оттогава блогът е голямата ми страст, заедно с пеенето и пътешествията, за които за жалост ми остава все по-малко време. :(

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *