Запознай се с екипа на Humans of Plovdiv: Михаил Бачуров

http://humansofplovdiv.eu/shop/
14 Дек. 2017

Михаил Бачуров е видеографът на Humans of Plovdiv. Споделя, че откакто се занимава с видеография, животът го среща с най-различни и интересни хора, и предизвикателства – срещи, които не биха се случили при други обстоятелства. Може би това е една от най-значимите причини да иска да се развива в тази област.

Защо си част от екипа на Humans of Plovdiv?

Намирам концепцията на Humans за много интересна и перспективна и в комбинация с факта, че обичам своя град и се радвам винаги, когато мога да работя по проекти, свързани с него, смятам, че съм намерил подходящото за себе си място.


С какво точно се занимаваш в проекта?

Заемам ролята на видеограф, като целта ми е да използвам опита и уменията си, за да можем заедно с екипа на Humans of Plovdiv да превърнем историите във видео и да достигнем повече хора.


Откъде черпиш енергия и мотивация да се занимаваш с проекта?

Правейки това, което обича, човек рядко се затруднява да намери мотивация и енергия. Тъй като се стремя да превърна фото и видеографията в свой начин на живот, това е една прекрасна стъпка за мен, освен това на кого би му липсвала енергия в такъв лъчезарен и готин екип?!


Какви са трудностите, с които се сблъскваш в работата си за Humans of Plovdiv?

Тъй като съм ново попълнение в Humans, първоначално мислех, че основна трудност ще е синхронизирането с другите хора от екипа и сработването в него, но още от първия ни проект заедно разбрах, че съм грешал. Някак успяха да ме накарат да се чувствам сякаш винаги съм бил част от тях и смятам, че когато има уважение, разбиране и позитивност в един екип от хора, той може да се справи с всички трудности.


Коя е любимата ти история в сайтa?

Наистина не мисля, че бих могъл да определя една конкретна като своя любима, тъй като според мен всяка една човешка история е толкова уникална и различна, изпъстрена с грешки, опит и поуки и успява да предложи по нещо различно на всеки, нещо разтърсващо, нещо, което той има възможността да отнесе към своя собствен живот. Това е като да питаш човек кой му е любимият пръст.


Кои са любимите ти места в града?

Тези, на които съм с любимите ми хора! Но ако трябва да отговоря конкретно, с риск да е банално, бих заложил на тепетата. Предвид това какъв съм като характер, изключително много ценя моментите, в които мога да седна високо над всичко, да отворя една бира, дали сам с мислите си, дали в приятна компания, и просто да изгубя представа за времето, докато долу прозорците и уличните лампи си светят, колите си се движат и изобщо животът си тече както всеки друг ден.


Кой е най-големият житейски урок, който си научил?

Да ценя хората, които дават всичко за мен и да съм отворен за грешките си. Най-ценните уроци се научават тогава, когато бъркаш.


Какво би искал да кажеш на младите хора в Пловдив?

Бъдете Humans. Усмихвайте се повече, давайте на другите, обичайте. Бях чел някъде, че съдбата е взаимоотношение между това, което даваш и това, което получаваш в замяна. Ако е истина, че колелото се върти, значи доброто може да доведе само до още добро. Освен това пазете културното ни наследство, бъдете грамотни и си изхвърляйте бирите в кофите.


Какво би променил в начина на мислене на хората в България?

Определено песимизма. Най-голямата бариера на човек към постигане на невероятни резултати е собственият му ум и нагласа.


За какво мечтаеш?

Някой ден децата ми да водят щастлив и спокоен живот. И за дрон.


Още статии като тази прочетете ТУК:

Запознай се с екипа на Humans of Plovdiv: Георги Вангелов

Запознай се с екипа на Humans of Plovdiv: Ирина Мирчева

Запознай се с екипа на Humans of Plovdiv: Илина Чипилска

Коментари

коментара


Ирина Мирчева

Обичам да пиша и да изразявам себе си чрез думи. Вълнуват ме хората и техните преживявания. Вдъхновявам се най-често от съкровените истории и хубавите филми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *