Защо група суинг танцьори направиха ВИДЕО в Пловдив?

Защо група суинг танцьори направиха ВИДЕО в Пловдив?
22 Дек. 2017

В последно време все повече нараства интересът към суинг танците и суинг културата в България. Суингът носи забавление, удоволствие, приятелства. На всяко суинг парти има заредени и мотивирани хора, излъчващи позитивно отношение и много любов.

Именно тези емоции усетихме, когато случайно ни попадна видеото I CHARLESTON PLOVDIV. Ако все още не сте го гледали, можете да го направите в края на статията.

Предизвикани от всеобщия интерес към характерната музика и танц, ние от Humans of Plovdiv решихме да разберем повече за този пловдивски – суинг проект. Свързахме се с режисьора на клипа Веселка Иванова Кунчева (и не, няма родствена връзка с Васил Иванов Кунчев (Левски), за да ни разкрие подробности около идеята.


Ето какво ни сподели тя:

„Поканата да създадем това видео дойде от Явор Кунчев, създател на Lindy Hop Bulgaria, за което съм безкрайно благодарна на него и на всички, които работиха по този проект. Заснемането на видеото е само върха на айсберга. Преди да стане възможно това да се случи доста хора бяха вложили сериозни усилия и време.

Предизвикателството беше в това, че за изключително кратко време трябваше да заснемем огромно количество материал на различни локации. За щастие успяхме да заснемем всичко, което искахме, и времето като по чудо беше слънчево и топло. Желанието и усмивките на участниците в клипа ни заредиха с толкова положителни емоции, че дълго време след това тази енергия живееше в мен.

Една от идеите, които заснехме беше на принципа на флашмоба. Танцьорите се смесиха с хората по главната улица на Пловдив, изведнъж музиката гръмна и всички започваха да танцуват. Една жена, която попадна между няколко танцувални двойки първоначално се стъписа. Наблюдавах лицето й. Шокът след няколко секунди премина, тя се усмихна и започна да танцува заедно с другите. Така и излезе от флашмоба. Усмихната.

Защо група суинг танцьори направиха ВИДЕО в Пловдив

Снимка: podtepeto.bg

Красиво е, когато успееш да накараш някой да се усмихне и да излезе от паяжината на ежедневието. Това беше и идеята на клипа. Светът може да бъде красиво място за живеене. Само трябва да вярваме. Нищо повече. “

Видеото I CHARLESTON PLOVDIV можете да гледате ТУК.


За всички любители на суинг танците в Пловдив очаквайте Първото издание на Love Swing Dance Festival през есента на 2018 г.  Училището по суинг танци и култура Lindy Hop Bulgaria ще организира първия по рода си международен суинг танцов фестивал в града под тепетата, който ще включва в програмата си отворени уроци по суинг танци на открито, специализирани уъркшопи с едни от най-признатите суинг преподаватели в света, вечерни събития с музика от 20-те и много други изненади.

Повече за суинг танците и културата можете да откриете на уебсайта на Lindy Hop Bulgaria както и на фен страницата им във Фейсбук.


Още статии като тази прочетете ТУК:

10 неща, в които Пловдив е на първо място в България и/или Европа!

„Петте най-пловдивски места в Пловдив“

Пловдив от птичи поглед: 27 удивителни въздушни кадри от Mitakis Fotos

Коментари

коментара


Ирина Мирчева

Обичам да пиша и да изразявам себе си чрез думи. Вълнуват ме хората и техните преживявания. Вдъхновявам се най-често от съкровените истории и хубавите филми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *