„В началото любовта ми към Пловдив започна с виното“

„В началото любовта ми към Пловдив започна с виното“
22 Дек. 2017

„Моята родина е Украйна. В началото любовта ми към Пловдив започна с виното. Бях изумена от червените вина и забелязах колко малко знаят чужденците за българското вино, и как има недостиг на информация в интернет на английски. Така създадох bulgarianwine.net. С времето осъзнах, че не точно това искам да правя цял живот, но виното си остана мое хоби.

Когато бях малка винаги имах идеи: любопитни, смели, понякога луди. И мислих, че мога да променя света. След това пораснах и започнах да уча и работя и си мислих, че нямам възможност, достатъчно опит, пари, природните способности и какво ли не, за да направя нещо хубаво за света. А след това разбрах, че най-важното е да повярваш в себе си. 

Мислех с какво бих искала да се занимавам и какво наистина ме е довело в България. Аз съм преподавател по образование, предприемач по призвание и доброволец по сърце. Исках да създам нещо, което да отразява моята същност. Така стартирах проект, който вдъхновява и учи млади жени да се занимават с програмиране и се стреми да увеличи броя на жените в сферата на технологиите, лидерството и предприемачеството.“


Какъв е твоят съвет за щастие?

„Не чакай да дойде към теб. Благодари за това, което имаш и помагай на другите. Благодари, когато ти е тъжно, когато е тъмно, когато ти е трудно. Помагай на другите. Дори ако не помагат на теб. Когато ти помагат – благодари им. Банално, да? Ами, така е. Щастието е в малките неща, които правят голяма разлика.“

Коментари

коментара


Виктория Костова

Имам афинитет към литературата и психологията като приложни „науки", затова силно ме вълнува възможността да комуникирам с непознати и да се опитвам да разгадавам къде са корените на това, което ми споделят. Обoжавам непринудената естетика, с която хората извършват несъзнателни действия, без да обръщат внимание на това, че някой ги забелязва.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *