„Още от малък се научих да виждам добрия пример в хората и да го взимам за себе си“, Иван, Free Plovdiv Tour

free-plovdiv-tour-guide-gid-ivan
26 Дек. 2017

„Когато се включих във Free Plovdiv Tour, бях първокурсник в Софийски университет и тъкмо бях преживял тежка раздяла. Изведнъж ежедневието ми много се изпразни – озовах се без работа и ангажименти по средата на лятото. Така по случайност попаднах във Free Plovdiv Tour и започнах като екскурзовод. В последствие се освободи позицията на ръководител и аз бях избран. Нямах 20, нямах и опит.

По това време цялото сдружение преживяваше криза. Аз пък бях много несигурен и стресиран. Много трудно преживявах проблемите, които не спираха да прииждат. След време се научих, че не съществува проблем, който да не може да бъде разрешен. Стресът е неизбежен, колкото и да си обигран. Но в тежките моменти човек трябва да запази спокойствие и да се уповава на предишния си опит. Това винаги може да те измъкне от ситуацията.

Сега още се стресирам от време на време, но поне знам, че нищо не е фатално. Дори моят вътрешен свят да е изтъкан от притеснения и страхове, не показвам това външно. Мисля, че така трябва да се държи всеки добър ръководител.“


Какъв съвет би дал на своето по-младо аз?

„Не се тревожи толкова!“


Разкажи ми за ситуация, която те е формирала като човек?

Когато родителите ми се разведоха бях само на 11. Преживях го много тежко! Но и осъзнах нещо важно – че трябва да порасна и да не бъда в тежест на хората около мен, особено на майка ми. Разбрах, че каквото и да се случва в живота, трябва да продължа напред и да се фокусирам върху бъдещето, а не да живея в миналото. Човек не трябва да се хваща за лошите неща, а да ги пуска.

Още от малък се научих да виждам добрия пример в хората и да го взимам за себе си. Смятам, че това е много полезно! Например с шефа ми от настоящата ми втора работа извън Free Plovdiv Tour. Tой беше гост на мой тур. Запознахме се, той ми предложи работа и вече 2 години работя при него. Това ми даде възможността да се докосна до големия корпоративен свят и откри много възможности пред мен. Освен това в живота ми се появиха още много примери – хора, на които подражавам и на които искам да приличам. Всеки човек търси примера!


Още истории като тази може да прочетете ТУК:

„Не може да не обичаш себе си и да очакваш другите да го правят“

„Най-хубавата част от пътуването беше табелата към България по пътя на връщане“

„Искам да накарам хората да се влюбят в Пловдив“ / Free Plovdiv Tour

i-am-a-human-of-plovdiv-banner-horizontal

Коментари

коментара


Илина Чипилска

Преди 3 години създадох Humans of Plovdiv и оттогава блогът е голямата ми страст, заедно с пеенето и пътешествията, за които за жалост ми остава все по-малко време. :(

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *